Säg nej!

Just nu på MDP (medieproduktion) så får vi jobba med ljud.
Och igår fick vi intervjua folk i våran klass, i min grupp handlade intervjun om Abort.
Men iaf jag blev intervjuad om vad jag tyckte om skönhetsoperationer, och det är just skönhetsoperationer detta inlägget ska handla om.

Varför plastikoperationer? Varför kan folk inte vara nöjda med sig själva? Jo för vårat samhälle har skapat "den perfekta kvinnan", ytligheten förstärks av media, som resulterar i många människors missnöje med sina kroppar. 
De som inte är som alla andra blir alltid påminda om det.
För det är egentligen samhället som ska forma sig efter dig.
Skönhetsoperationer bygger bara på en redan snedvriden syn på hur man ska se ut och det är ett onaturligt och onödigt sätt att utsätta sig för de risker som finns och överföra ännu mer kroppsideal och fixering av detta till våra ungdomar.
Jag skulle önska att vi la de resurser som finns till att må bra för övrigt.
Hela tänder och en frisk kropp måste väl ändå vara det största idealet!?

Visst kan vissa "skönhetsoperationer" vara välbehövliga som tex. skador, missbildningar, bröst förminskning, ovs.
Och det missunnar jag inte dessa människor.
Men när denna typ av operationer enbart grundar sig på mänsklig fåfänga är förstås inte OK.
Alla är vi missnöjda med något, men om en operation går åt helvete och det är en mardröm med plågor och missbildningar, är det inte bättre att göra vad man kan åt sin kropp om den nu är felet eller hitta någon som älskar dig för den du är?

Det har gått till överdrift helt klart.
De som operear sig för att få större bröst, läppar etc borde nog först få en konsultation hos en psykiatriker för fan får du inte bättre självförtroende av större bröst! Nej, jakten på skönhet bör stoppas för vem fan vill ha en Barbie / Ken?










Kommentarer
Postat av: Michelle

Hej!! Jag gillar verkligen din blogg. Du borde kolla in min.

2008-09-13 @ 14:55:42
URL: http://crazykitty.wordpress.com
Postat av: KRYCKAN

Fast jag tycker faktiskt det är lite upp till var och en! Jag känner inget behov av det, men finns det människor som tror sig må bättre av det så fine, operera er då! :) Alla har vi ett eget val att göra och jag tycker varken man ska hissa eller dissa de som väljer att operera sig.

2008-09-13 @ 14:57:15
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Ellen

Jag håller med "KRYCKAN" lite. Allt är upp till den enskilde individen. Har man pengar så har man.



Och jo, hela systemet är snett vridet och idealet idag är rakt åt helvete. Dock finns det t.ex de kvinnor som inte har några bröst alls, och det är trots allt brösten som symboliserar en kvinnas yttre. Dessa kvinnor kan känna sig starkare efter en operation där brösten blir "normalstora".



För mycket prat, för lite verkstad. Vi alla påpekar dagens ideal och hur idiotiskt vi ser på oss själva idag, men hur många kämpar för att få människan att må bättre? Det räcker inte att man som Blondinbella skriver ett inlägg om att människan BORDE ha ett bättre självförtroende. Vi måste börja arbeta för bättre självförtroende och sluta klättra genom att sänka våra medmänniskor.



Det här med ideal. Det handlar inte om att våra ideal är dåliga, utan att de är för få.

2008-09-13 @ 15:18:19
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: thea svarar

Michelle:Hej!,tack så jätte mkt, det värmer =)

2008-09-13 @ 16:06:48
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: thea svarar

KRYCKAN: mjo visst, men jag tycker inte om det, det är många som blir besatta när dom väl börjar operera sig..

2008-09-13 @ 16:09:14
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: thea svarar

Ellen: jo, men hur snyggt att se ut som tex. olinda?.

systemet är helt sjukt!.

Jag tycker små bröst är finast, och jag tycker inte man ska behöva förstora dom för att känna sig kvinnlig!

2008-09-13 @ 16:12:09
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag kan inte hålla med dig. Alla skönhetsoperationer är inte snygga, många tar det ju till överdrift. Men om MAN SJÄLV mår så sjukt dåligt för att MAN SJÄLV tycker att något är fult så är det enligt mig okej att förändra det om möjligheten finns. Man ska såklart inte förändra sig för någon annan. Men så länge det är för ens eget välmående så är det inte tabu. Och vem har sagt att om man byter från t ex små bröst till en storlek större att man inte får bättre självförtroende? Om det är det enda man tycker är fel på sig själv och fixar det så gör det nog en hel del.

2008-09-13 @ 17:52:24
URL: http://passi0n.devote.se
Postat av: Lynn

Jag håller absolut inte med dig. Jag är otroligt missnöjd med mina bröst och kommer därför operera dom.. Egentligen är det inget fel på dom.. bara jag som ser det. Och jag kommer därför operera dom..går det fel då så är det tyvärr en smäll jag får ta.. Så om en operation kan öka självförtroendet så säger jag -Go for it. Jag håller dock med dig om att samhället är otroligt utseendefixerat idag..och det är jävligt synd..

2008-09-13 @ 18:14:14
URL: http://[email protected]
Postat av: thea svarar

Jenny: jo visst jag kan hålla med att det kanske ökar självförtroendet.

Men alla har ju något man stör sig på, o alla har inte råd o fixa sig, men dom lever med det dom stör sig på heller hur?. Och om inte plastikoperationer skulle finnas, så skulle man vara nöjd med sig själv. Man skulle iaf få lära sig att bli det.

2008-09-13 @ 18:14:17
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: thea svarar

Lynn: Jag tycker det är jävligt onödigt!, varför skulle du få bättre självförtroende av större bröst?.

DU ska la inte gå runt och skylta med dom elle?!

2008-09-13 @ 18:17:35
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: T

HAHA. Men lilla vän. Sluta predika och låt var och en bestämma själv. Du borde inte sitta och tycka så mycket, lev ditt liv istället. Jag har världens vackraste bröst, efter ett barn och amning, så har jag en D-kupa som kostade mer än du någonsin fått i veckopeng, men det var det värt alla gånger. Jag känner mig fin och nöjd, är du kanske lite avundsjuk? Varför sminkar du dig? För din skull? Vem klär du upp dig för? Din skull? Varför rakar du benen, färgar håret? Nu tänker du att det inte går att jämföra för du har inte lagt dig under en kniv. Jag sov under hela tiden, så mig bekom det inte så mycket att de skar upp min hud. Sluta tyck så mycket, väljer man att operera sig så har man uppebarligen tänkt igenom saken, jag tror knappast att din lilla åsikt kan få någon att ändra sig. Jag opererade mig inte för att se ut som en Barbie, så sluta vara så dramatisk. Vi syns på stranden i sommar, vännen;) ser du någon som skakar lite extra på rumpan och så är det bara jag tillsammans med min perfekta kropp! Och jag kan inte påstå att min intelligens har sjunkit sen jag la in implantat. Se på fan, jag är som förr men betydligt mer nöjd och glad...suck. Nu har jag tyckt färdigt. Gör det du med.

2008-09-13 @ 18:59:24
Postat av: thea svarar

T: Jag tycker och säger va fan jag vill, det här är min blogg, och jag säger precis vad jag tycker och tänker, stör det dej så kan du dra!.

Skulle plastikkirurgi inte finnas, så skulle du inte ha skrivit detta.

Palla lägga en massa pengar för att få stora bröst, så jävla patetiskt..

2008-09-14 @ 00:39:19
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: ia

Jag tycker du ska samla lite bättre information innan du skriver om såna här saker. Går man till en BRA kirurg så görs även där en psykisk bedömning om man är stabil för att klara av en operation.



Och varför oja sej över plastikoperationer? Efter du fött barn och inte kan bli av med din överflödiga hud på magen som du kanske har otur att få sitter du där och vantrivs med dej själv förmodligen. Då tackar du nog någon högre makt för att det finns plastikkirurger som vill hjälpa dej!

2008-09-14 @ 05:52:57
Postat av: T

"Palla lägga ner mass pengar.." Det är väl upp och var och en vad man lägger sina pengar på? Du lägger väl ner din veckopeng på hårfärg, smink och godis? Jag kan ta någon av mina tre löner och köpa bröst för 40 tusen, det är inga probs alls. Hade det så kostat 100 tusen hade jag gjort det. Du svarade inte på min fråga, varför sminkar du dig? Duger du inte som du är? ;) "Hade inte plastikkirurgi funnits hade du inte skrivit detta?" Eh, självklart inte. Hade inte blogg.se funnits hade du inte haft den här bloggen.

2008-09-14 @ 09:35:09
Postat av: emma

men nu är det så att alla är så ytliga, det är bra att det finns skönhetsoperationer. Finns dom som föds fula och andra fina, hur mycket dom fula än försöker vrida och vända på det mår dom inte bättre. Då är det ju grymt bra att det finns en möjlighet att ändra på det. Jag tänker då operera mig massa saker, det är liksom smågrejer men som skulle göra att jag mådde så mycket bättre :)

2008-09-14 @ 09:46:25
URL: http://emmariah.blogg.se/
Postat av: J

I love you T!!



Jag tål inte folk som ska hålla på å predika om plastikoperationer. Herregud låt det vara upp till var och en. Har man en ful näsa och hatar den så lär man väl få fixa till den om det går. Jag har opererat boobsen. Och jag älskar dom stora bollarna. Restylane och botox i läpparna. And I look fabolous.



Det är människor som inte har modet att operera sig eller vackra människor som inte behöver som är emot det. MRS J

2008-09-14 @ 13:12:03
Postat av: thea svarar

ia: men sånt tycker jag är helt ok att rätta till, men inte när man håller på och fixa sig så jävla mkt att man ser ut som en barbie docka

2008-09-14 @ 13:52:49
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: thea svarar

T: jo det gör jag, det är inte alltid jag har smink..

Hade inte blogg.se funnits hade jag haft en egen hemsida ;)

2008-09-14 @ 13:55:05
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: thea svarar

emma: jag tycker inte det finns några fula människor, det är bara dom som är ''fula'' som ser det, och dom ska inte behöva operera sig för att känna att dom är fina.

2008-09-14 @ 14:21:55
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: thea svarar

J: säger som jag tycker, och jag tycker inte om det..

2008-09-14 @ 14:23:08
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: Ellen

Svar på ditt svar till min förra kommentar:



Det handlar inte om vad DU tycker. Du vill alltså förhindra skönhetsoperationer för att brudar inte ska se ut som Olinda? Är det inte upp till den enskilda individen att avgöra om den vill lägga flera tusen på förstoring av läpparna?



Jag är FÖR skönhetsoperationer, helt klart.



Du/Ni är välkomna att läsa min blogg och inlägget om vad jag anser om skönhetsoperationer och dagens ideal.



http://ellerenellen.blogg.se/

2008-09-14 @ 18:49:07
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: Ellen

Skrev nyss en kommentar/svar till ditt svar på min förra kommentar, men den verkar försvunnit. Jag ber dig/er därför att kolla mitt inlägg om skönhetsoperationer/dagens ideal.



http://ellerenellen.blogg.se/

2008-09-14 @ 18:52:00
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: thea svarar

Ellen: Jag tycker inte man ska hålla på och fixa sig!.

Det är en helt annan sak om man har skador eller missbildningar..

2008-09-14 @ 20:41:08
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: SLADDEN

Fuck plastic. :>

2008-09-14 @ 20:58:43
Postat av: thea svarar

Sladden: menar't..

2008-09-14 @ 21:09:26
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: maley

Håller med. Bara massa jävla draaaavvvveeeeel

2008-09-15 @ 00:12:06
URL: http://misstrash.blogg.se/
Postat av: Ellen

Du säger att du inte tycker att man ska hålla på och fixa sig. Då undrar jag; sminkar du dig? rakar du dig under armarna och på benen? Allt det där är att fixa sig. Mycket billigare än plastikoperationer, helt klart. Men du talar emot dig själv hela tiden.



http://ellerenellen.blogg.se

2008-09-15 @ 15:07:58
URL: http://ellerenellen.blogg.se/
Postat av: thea svarar

Ellen: Men det jag gör ändrar inte mitt utseende, jag menar att man inte ska ändra på sitt utseende med operationer!..

2008-09-15 @ 17:29:17
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: Sofie

Jag har också skrivit ett inlägg om just plastikoperationer tidigare. Jag håller helt klart med dig!

2008-09-19 @ 14:50:48
URL: http://sofiethatsme.blogg.se/
Postat av: thea svarar

Sofie: ÄNTLIGEN, någon som håller med mig!, tack =).

2008-09-19 @ 16:03:11
URL: http://thealealea.blogg.se/
Postat av: Katarina

jag vill och sak oóperera brösten. det är för min egenskull för alla ´jag känner är emot minoperation och tkr mina bröstb är vackra som de är. men jag fyller nt ut en AA kupa, jag har haft komplex för detta hela mitt liv och nu ämntligen ska jag få BRÖST. jag tänker göra dem till större B kupa - inte för litet och inte extremt. funderar på att operera läpparna men de kmr jag nt göra, jag bara funderar. Jag är riktigt vacker som jag är! Men nu kmr jag få bröst och det är jag så extremt lycklig för!

2008-09-21 @ 14:31:36
Postat av: Katarina

btw; GOOOOOOOOOOOOO T!!!!!!!!!!!1 exakt vad jag tkr!!!!!!!!!!

2008-09-21 @ 14:33:49
Postat av: thea svarar

Katarina: Du gör som du vill, men jag skulle aldrig göra det.

små bröst är finast enligt mig.

2008-09-21 @ 15:37:32
URL: http://thealealea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0